سریعالقلم در شورای روابط خارجی آمریکا چه گفته بود؟
منبع : سایت بازتاب
آرشیو مقالات و تحقیقات مجید زواری در نظر سنجی این وبلاگ شرکت کنید
در پی انعکاس خبر یک روزنامه آمریکایی درباره سخنرانی استاد دانشگاه شهید بهشتی در آمریکا در سیما، محمود سریعالقلم در گفتوگو با «بازتاب» در اینباره توضیحاتی داد.
وی که حدود دو هفته قبل در سفر به آمریکا، در جمع شماری از اعضای شورای روابط خارجی این کشور حاضر شده بود، سخنانی را در خصوص واکنش سیاستمداران کاخ سفید به برنامه هستهای ایران بیان کرده بود.
سریعالقلم با اشاره به خبر پخششده در بخش خبری 20:30، در اینباره آن را تحریفشده خواند و اظهار داشت: شورای روابط خارجی آمریکا که برجستهترین مؤسسه تحقیقاتی غیردولتی این کشور در نیویورک است و نظرات آن، تأثیر قابل توجهی بر سیاستمداران آمریکایی دارد، در سمیناری یکروزه پیرامون موضوع هستهای ایران، از اینجانب دعوت کرد تا نقطهنظرات خود را در اینباره مطرح کنم.
وی گفت: در این سمینار که حدود دویست نفر از نخبگان دانشگاهی، اقتصادی، سیاسی و رسانهای آمریکا حضور داشتند، با اشاره به چهار نکته اصلی، از موجودیت جمهوری اسلامی و برنامه هستهای کشورمان دفاع کردم. با این حال از آنجا که این سخنرانی اثرات بسیار مثبتی بر مخاطبان و نخبگان آمریکایی گذاشته بود، یک روزنامه جنجالی صهیونیستی به نام «نیویورکسان» آن را تحریف و گزارشی از آن جلسه مخابره کرد.
هرچند با ارسال اعتراض اینجانب، نیویورکسان تکذیبیهای در اینباره منتشر کرد، اما متأسفانه گزارش این روزنامه صهیونیستی دستمایه خبر کذبی شد که در بخش خبری 20:30 خوانده شد و به رغم اعتراض بنده، تاکنون دوستان این بخش خبری، نسبت به تصحیح خبر خود اقدام نکردهاند.
آرشیو مقالات و تحقیقات مجید زواری در نظر سنجی این وبلاگ شرکت کنید
دکتر سریعالقلم همچنین به اظهارات خود در این جلسه اشاره کرد و گفت: در بخش اول این سخنرانی بیان کردم که برنامه هستهای ایران با توجه به افزایش جمعیت و تقاضاهای اقتصادی جامعه، در مسیر متنوع کردن منابع انرژی کشور است و به ثبات اجتماعی و اقتصادی ایران کمک خواهد کرد.
در بخش بعدی تأکید کردم که آمریکا نباید از ماهیت نظام سیاسی ایران ایراد بگیرد، چراکه این نظام سیاسی، نتیجه تحولات تاریخی ایران است و در مسیر تکاملی خود حرکت میکند و آمریکا تنها میتواند بر اساس عرف بینالمللی از سیاستهای ایران انتقاد کند.
آمریکا موضوع هستهای را نباید با ماهیت نظام سیاسی ایران مخلوط کند. دکترین نیکسون نسبت به چین هم به همین صورت بود. آمریکا با چین توافق کرد که تعامل خود با آن کشور را صرفا در رابطه با سیاستهای مختلف مورد بررسی قرار دهد و نقد ماهیت سیاسی نظام چین، از دستور کار آمریکا در برخورد با آن کشور خارج شد.
استاد علوم سیاسی دانشگاه شهید بهشتی در تشریح بخش سوم سخنرانی خود افزود: دمکراسی در خاورمیانه یک توهم است و آمریکا نمیتواند در خاورمیانه دمکراسی ایجاد کند. اگر کشوری بخواهد دمکراتیک شود، باید اقتصاد آن دست بخش خصوصی باشد و این وضعیت در هیچ کشور خاورمیانهای وجود ندارد. از همین رو، سیاست آمریکا نسبت به خاورمیانه بر اساس واقعیات این منطقه نیست.
آرشیو مقالات و تحقیقات مجید زواری در نظر سنجی این وبلاگ شرکت کنید
وی در پایان گفت: در آن جلسه با اشاره به اینکه در ایران نسبت به سیاست آمریکا در خصوص برنامه هسته ای ایران اعتماد وجود ندارد، اظهار کردم: برخورد آمریکاییها تنها به برنامه هستهای محدود نمیشود بلکه آنان نسبت به چهارچوبها و اصول و سیاستهای بسیار دیگری در نظام سیاسی ایران انتقاد میکنند و اتفاقا این برداشت از سیاست آمریکا، باعث شده که ایران در برنامه هستهای خود بسیار مستحکم و ثابتقدم باشد.
آرشیو مقالات و تحقیقات مجید زواری در نظر سنجی این وبلاگ شرکت کنید