سفارش تبلیغ
صبا ویژن

85/4/5
10:0 صبح

رفسنجانی، در تکاپوی رهبر شدن

بدست سید عبدالمجید زواری در دسته

روزنامه گاردین چاپ بریتانیا در مقاله ای در شماره روز پنجشنبه، 22 ژوئن، به مناسبت سالگرد انتخابات ریاست جمهوری ایران به بررسی موقعیت محمود احمدی نژاد، برنده نهایی آن انتخابات پرداخته است. 

آرشیو مقالات و تحقیقات مجید زواری                  در نظر سنجی این وبلاگ شرکت کنید 


   
 
به گزارش نوسازی، در این مقاله که با عنوان "تلاش رقبای احمدی نژاد برای کسب موقعیت" و به قلم سایمون تیزدال انتشار یافته، آمده است که با انتخاب آقای احمدی نژاد، بسیاری از ایرانیان به این نتیجه رسیدند که دوره کوتاه اصلاحات در این کشور با خاتمه ریاست جمهوری محمد خاتمی به پایان رسیده است.

 
نویسنده می افزاید که نومحافظه کاران در آمریکا نیز نتیجه گرفتند که سقوط نظام روحانی سالاری در ایران صرفا با شورش مردمی که از خارج تشویق شود امکان دارد اما یک سال پس از این ماجرا و با وجود اختصاص 75 میلیون دلار به تبلیغات آمریکا علیه ایران هنوز نشده است.

 
گاردین می نویسد که در حال حاضر، محافظه کاران سیاسی و دینی در ایران، که از حمایت فکری(آیت الله) محمد تقی مصباح یزدی برخوردارند، تمامی اهرم های قدرت از جمله مجلس را در اختیار دارند.

 
نویسنده گاردین به نقل از شیرزاد بزرگمهر، سردبیر روزنامه ایران نیوز، می گوید که مخالفان دولت مشغول سازماندهی و گروهبندی مجدد بوده اند اما این اقدام نتیجه ای نداشته و بسیاری از مردم آنان را نیرویی محسوب می کنند که قابلیت خود را از دست داده است.

در ادامه مقاله گاردین آمده است که گرچه نشانی از خیزش مردمی علیه حکومت روحانیون دیده نمی شود، اما علایم نارضایی و انتقاد علنی از دولت کاملا رایج است و با وجود محدودیت های شدید و گاه سرکوبگرانه علیه چنین اقداماتی، مردم ایران از حق خود در داشتن حداقل دموکراسی صرفنظر نکرده اند.

به گفته نویسنده مقاله، مانند روسری های اجباری زنان تهران، مردم مرزهای تعیین شده در این زمینه را همچنان عقب می کشند.

آرشیو مقالات و تحقیقات مجید زواری                  در نظر سنجی این وبلاگ شرکت کنید 

اتهام خلف وعده دولت

گاردین در ادامه اظهارات نورالدین پیرموذن، نماینده اردبیل در مجلس، را نقل می کند که گفته است شعارها، وعده ها و سیاست های دولت برای کاهش مشکلات تنها باعث بدتر شدن اوضاع شده و این سیاست ها به فرار سرمایه دامن زده و از دادن سهم مردم از عایدی نفت هم خبری نیست که اشاره ای به وعده انتخاباتی آقای احمدی نژاد برای توزیع پول نفت بین مردم است.

 
گاردین می نویسد که عجیب این است که رییس جمهوری ایران به دلیل افزایش یارانه ها برای استان های فقر زده ای مانند خوزستان و بلوچستان نیز با انتقاد تشکیلات حکومتی مواجه است.

 
اخیرا، گروهی متشکل از حدود پنجاه اقتصاددان در نامه ای به آقای احمدی نژاد وی را متهم کردند که مانع از جلب سرمایه گذاری خارجی می شود، یک اقتصاد متمرکز دولتی را اداره می کند و باعث فرار مغزها شده است.

 
به نوشته گاردین، محمد عطریانفر، پایه گذار روزنامه شرق، دولت را به سوء مدیریت اقتصاد و عواید سرشار نفت متهم کرده و گفته است که این وضعیت بدتر از اوضاع در زمان شاه است.


گاردین می نویسد که تبعیض جنسیتی در ایران به موضوعی بحث برانگیز مبدل شده و نیره اخوان، از نمایندگان مجلس، خطاب به آقای احمدی نژاد و وزیران وی گفته است که در ارتباط با مطالبات جنسیتی و قومی، کشور در مرحله حساسی به سر می برد.

انتخابات خبرگان و تحولات آتی

به نوشته گاردین، انتظار می رود انتخابات مجلس خبرگان در پاییز سال جاری با رقابت و مبارزات سختی همراه باشد.


گاردین ادعا کرد که انتظار می رود اکبر هاشمی رفسنجانی، رقیب اصلی محمود احمدی نژاد در انتخابات ریاست جمهوری، از جمله نامزدهای انتخابات خبرگان باشد و این امر ممکن است مقدمه ای برای تلاش برای رسیدن وی به بالاترین مقام در جمهوری اسلامی باشد که در حال حاضر آیت الله خامنه ای، حامی آقای احمدی نژاد، آن را در اختیار دارد.

 
گاردین از قول فردی که او را یک منبع آگاه نامید ، مدعی شد که هاشمی رفسنجانی مایل به دستیابی به مقام رهبری است اما با موانع مهمی مواجه است زیرا دو گروه رقیب ممکن است راه یکدیگر را سد کنند.

 
به نظر گاردین، در چنین صورتی، ممکن است لازم باشد دیدگاه آیت الله خمینی در مورد قرار گرفتن یک روحانی ارشد در مقام رهبری مورد بازنگری قرار گیرد.

 
این روزنامه از قول همان منبع می نویسد که در آینده هیچ شخصی اجازه نخواهد یافت تا تمامی قدرت را در دست خود متمرکز کند.

آرشیو مقالات و تحقیقات مجید زواری                  در نظر سنجی این وبلاگ شرکت کنید 

 
نویسنده گاردین در خاتمه این مقاله نتیجه می گیرد که در مورد تحولات آتی، همگان در یک مورد اتفاق نظر دارند و آن اینکه اگر تغییری روی دهد، ایرانیان و نه خارجیان هدایت آن را در دست خواهند داشت.

قدرت نرم (1)/


فدرت نرم (2)/                                            برای حمایت از این بلاگ کلیک کنید

 

بمب دیپلماتیک در زمین بوش

 

آرشیو مقالات و تحقیقات مجید زواری                  در نظر سنجی این وبلاگ شرکت کنید 


<   <<   86   87   88   89   90   >>   >